Mozaiek spiegeltje

Plak een spiegeltje van 15 x 15 cm met plakstrips op een mdf-plankje van 23 x 23 cm precies zo, dat 2 rijen mozaieksteentjes aan alle kanten geplakt kunnen worden. Plak aan de achterkant alvast een hangertje (bovenaan, precies in het midden). Breng hiervoor eerst evt. extra lijm aan op de plakkant van het hangertje.

Plak nu tegen elke hoek van het spiegeltje een mozaieksteentje (je gaat dus eerst de binnenrand maken). Leg er 7 steentjes tussenin. Verdeel ze een beetje, ze liggen dus nét niet tegen elkaar (maar wel tegen het spiegeltje!). Doe telkens een dot lijm op een steentje. Pas als de hele binnenrand klaar is, begin je aan de buitenrand, op dezelfde wijze. Zorg er voor, dat er niet te weinig, maar zeker ook niet teveel lijm wordt gebruikt.

Als de steentjes vastzitten (na 30-45 minuten), kan het invoegen beginnen. Het voegsel dient met water verdund te worden in de juiste verhouding, zodat het een papje wordt.
Wrijf het voegsel met je vingers tussen de voegen. Vergeet de zijkanten niet. Nadat alles goed is ingevoegd, neem je het overtollige voegsel af met een goed uitgeknepen spons. Maak de spons regelmatig schoon.

Laat hierna je werkstukje nog even drogen. Wrijf met een droge doek of een keukenrol de steentjes nog even glanzend schoon en je mozaïekspiegeltje is klaar!

Tips:
* Probeer het spiegeltje zoveel mogelijk te ontzien met het invoegen, dit voorkomt kleine krasjes.
* Lijmresten in kleding kunnen gemakkelijk met water worden gereinigd. Doe dit wel zo snel mogelijk.
* Gooi overmatig voegsel niet in de gootsteen, dit kan verstopping veroorzaken!
* Wanneer je de binnenste rij steentjes geplakt hebt, kun je voor de buitenste rij steentjes de lijm eventueel op het mdf aanbrengen. Dat werkt iets makkelijker.

Complete mozaiekpakketten met alle benodigdheden in de juiste hoeveelheden, vind je bij Cristallo Mozaïekplezier. Bij deze webshop is keuze uit ruim 40 verschillende originele knutselpakketten, ideaal voor knutsel kinderfeestjes thuis. Makkelijk en snel geregeld voor een onvergetelijk verjaardagsfeest!