Bakfeestje; koekjes bakken!

Uit de oude doos; kinderfeestje toen jongste 5 jaar werd. Ik wilde een pippi-feestje, zij toch liever een bakfeestje. En zij is de baas!
We starten met koksmutsen versieren. Ik had de namen van de kinderen groot met inkleurletters op de koksmutsen geschreven, zodat ook man ieder kind met zijn naam kon aanspreken.


Papieren mutsen zijn dat hier. Die ik voor elk kind op maat heb moeten nieten omdat ze veels te groot waren. Toen verkocht ik nog geen witte koksmutsen in mijn webwinkel.

Eierkoeken lusten alle kinderen van 5 jaar, dus gingen we eierkoeken versieren.


Let ook even op de appeltjes en peren in mjin tuin.
Bomvol met tumtumetjes......

Iedereen at zijn al dan niet met tumtummetjes versierde eierkoek helemaal op.

Een rondrenspelletje in de tuin op muziek. Als de muziek stopgezet werd moest je stilstaan. En je mocht je koksmuts niet verliezen.


Een wedstrijd beschuit eten! Wie kan er het snelste een droge beschuit eten?


Vervolgens toch echt koekjes bakken! Het deeg had ik van te voren gemaakt. Want rollen, kleien en uitsteken vond ik al genoeg zooi.


We deden nog het spelletje; wie kan er het snelste met een ei op lepel in zijn mond een rondje om de vijver lopen? En we bakten nog mini-croissantjes van kant en klaar deeg. Waarvan de helft zwartgeblakerd uit de over kwam. Tis namelijk best druk 10 5-jarigen bezig houden en ondertussen vanalles bakken in de oven.

We sloten af met een broodmaaltijd. Lekkere bollen van de bakker en de minst zwart geworden croissantjes.


Mee naar huis gingen de zelfgebakken koekjes met 2 uitsteekvormpjes.

Ik had de hoop dat een tijdschrift dit feestje zou plaatsen. Leek me zo handig voor ze, foto's zonder in scène gezette fotoshoot.
PS klik op de foto voor een vergroting....