Zaai-feestje

Paar weken geleden bestelde ik een kaboutermoestuinpakket bij de kabouterfabriek. En al zaaiende met de kinderen bedacht ik wat een leuke kapstok zaaien is om een heel kinderfeestje aan op te hangen.


Je kunt labeltjes tekenen/inkleuren, potjes maken en versieren, het zaaien zelf. Je kunt ze een zaaiwijzer laten uitknippen en in elkaar laten nieten. En ipv een goodiebag gaan er gezonde groenteplantjes in spe mee naar huis.


Kinderen van alle leeftijden vinden dat leuk! Oudste van 12 deed enthousiast mee. En kinderen die op bezoek komen vragen enthousiast "komen daar echte eetbare worteltjes uit?".


Zaaien is een feestje. Het lijkt wel in de lucht te hangen. De Hema heeft momenteel origineel verpakte zaadjes en zaai-attributen. Deze blikjes, met aarde, zaadjes en ontluchting aan de onderzijde scoorde ik bij de Xenos (als kadootje voor het dierentuinfeestje dat dochter vanmiddag heeft).


Het kaboutermoestuinpakket van de kabouterfabriek is leuk omdat het in het thema kabouter is, ik ben dol op kabouterfeestjes. Alles rondom het zaaien wordt uitgelegd door moestuinkabouter Wampus. 's Nachts zorgt hij ervoor dat de plantjes groeien. Hoe? Dat lees je in het bijgeleverde sprookjesboek.