Bij een perfect kinderfeestje, hoort natuurlijk een perfecte uitnodiging!

Uitnodigingskaarten kinderfeestjeAls je als ouders een een leuk kinderfeestje hebt georganiseerd, dan is het natuurlijk ook leuk dat alle vriendjes en vriendinnetjes, klasgenootjes en misschien wel neefjes en nichtjes langskomen op het feestje. Een leuke uitnodigingskaart mag dan natuurlijk niet ontbreken. Deze moet eigenlijk aan twee voorwaarden voldoen: de kaart moet leuk zijn en daarnaast alle informatie bevatten voor de genodigden.

Kies een leuke kaart uit
Bij het kiezen en maken van een leuke uitnodigingskaart zijn er drie opties:

1) De kaartenwinkel

In iedere kaartenwinkel kom je wel uitnodigingskaarten tegen. Hier heb je alle keuze (om samen met de jarige job) een leuke kaart uit te kiezen. Voordeel is dat je de kaarten zelf (gratis) kunt bezorgen in de brievenbus van buurtvriendjes, en kan uitdelen aan klasgenootjes. Dit scheelt de nodige bezorgkosten.
Nadeel is wel dat je alle kaartjes één voor één moet beschrijven. Als je er veel kindjes worden uitgenodigd, kan je dit veel tijd kosten.

2) Maak zelf een kaartje op de computer
Ben je handig met de computer en grafische programma's? Dan kan je zelf je eigen kaartje maken. Origineel en leuk omdat je een foto van een jarige in het ontwerp kan verwerken. Ook een stuk goedkoper dan kaarten uit de winkel. Zeker als je veel kaartjes zou moeten kopen.
Als je zelf alleen niet zo handig bent met computers is dit geen optie. Een ander nadeel is dat als je je eigen kaartje uitprint deze kwalitatief minder mooi is, dan een kaart uit een drukkerij.
Uitnodigingskaartje met eigen foto
3) Verstuur kaartjes via een online kaartenwinkel
De derde opties is kaarten te versturen via een online kaartenwinkel. Net als in de (boeken)winkel kun je hier ook een groot assortiment vinden van uitnodigingskaarten. Wat ook erg leuk is is dat je hier je eigen kaartje kan ontwerpen, zo kan je bijvoorbeeld eigen foto's gebruiken. Leuk als de jarige zelf op de kaart staat natuurlijk. Andere voordelen zijn dat het makkelijk is, weinig tijd kost en goedkoper is dan in de winkel. Een nadeel is, dat je alle adressen moet verzamelen van de genodigden.

Uitnodigingskaartje piratenfeest
Wat zet je op een uitnodiging?
Natuurlijk de naam van het kindje en de geadresseerde. Maar wat moet je verder niet vergeten te vermelden? Een korte checklist:

- Wanneer is het feestje?
- Waar is het feestje? (Gewoon thuis? Vergeet niet het adres te noemen).
- Hoe laat worden de kinderen verwacht en hoe kunnen de kinderen weer worden opgehaald. (Of hoe laat worden de kinderen thuisgebracht).
- Moet de kinderen nog iets meenemen (bijvoorbeeld zwemkleding)
- Gaat het om een themafeestje, waar themakleding bij hoort? Zoals een piratenfeestje.
- Een telefoonnummer of emailadres: Zodat de ouders kunnen bevestigen dat hun kind komt, en anderzijds om af te zeggen.

(Foto's via Greetz Uitnodigingskaarten)