Zo organiseer je een leuk Sinterklaasfeestje


Sinterklaas is weer veilig in ons koude kikkerlandje aangekomen. Dit betekent dat de komende weken in het teken staan van chocoladeletters, vrolijke liedjes en pepernoten. Een onwijs gezellige periode dus, die verschillende mogelijkheden biedt om een feestje te geven met Sinterklaas als thema. Met de volgende inspirerende ideeën maak je er een onvergetelijk Sinterklaasfeest van!

Pepernoten bakken

Lekker samen bakken is natuurlijk altijd leuk, zeker wanneer het eindresultaat snel opgegeten kan worden! Pepernoten lenen zich hier perfect voor; het basisrecept is simpel en door middel van chocolade en versiering kan iedereen aan de slag met het maken van zijn of haar persoonlijke pepernoten. Succes gegarandeerd!


Samen dichten

Dichten is een goede manier om de creativiteit en het taalbegrip van kinderen te stimuleren. En wie kan zich nou een Sinterklaasfeest voorstellen zonder een leuk gedichtje van de Sint? Laat de kinderen hier lekker mee stoeien, zodat ze ontdekken dat er meer mogelijk is dan ‘De Sint zat te denken wat hij Fleur nu eens moest schenken’. Een voorbeeld is natuurlijk altijd handig; via www.sinterklaas-gedicht.nl kun je binnen enkele minuten leuke en grappige Sinterklaasgedichten downloaden ter inspiratie.

Surprises maken


Bij het maken van surprises zijn de mogelijkheden eindeloos. Van papier-maché tot schilderen en van vilt tot looming; afhankelijk van wat jij in huis haalt kun je hier alle kanten mee uit. Hoe meer divers het aanbod, des te creatiever de surprises worden natuurlijk. Zo komen de kids eens met iets anders aanzetten dan de gebruikelijke stoomboot!