Nog een Pippifeest voor Isabel

2 jaar geleden werd er hier in huis een Pippifeest gevierd. Onze Isabel werd toen 4. Nu werd ze al zes (waar blijft die tijd?!) en stond er weer een Pippifeest op het programma! Voor haar, haar vriendje Thijs en haar vriendinnen Nisa, Bodean, Roxy en Nila. Het was een daverend succes, waar de kinderen nu (een paar dagen later) nog steeds vol van zijn, als ik de ouders zo hoor.

De uitnodiging
Een uitnodiging kan niet feestelijk genoeg zijn, vind ik altijd. En daarom hadden we kleine kleurplaatjes uitgeprint, deze in cellofaan verpakt met wat (door Isabel zelfgemaakte) confetti erbij, minikleurpotloodjes, een ballon en een roltong.


Het feestje zelf
Voor mij begon de voorpret al op dinsdagavond. We hadden een Pippi themakist gehuurd en die zat vol geweldige Pippi Langkous spullen. Urenlang snuffelde ik tussen de spulletjes en toverde op mijn gemak ons huis om in Villa Kakelbont.Toen ik tevreden was over het resultaat, plofte ik op de bank met het "gastenboek" uit de kist en kon nog even lezen hoe allerlei andere Pippifeesten waren geweest. Erg leuk allemaal.

Ons feest stond woensdagmiddag op het programma. Mijn man had zich verkleed als Kapitein Langkous (voor € 10,- had hij een complete outfit gehuurd) en ging de kinderen uit school halen. Dat vonden ze natuurlijk erg indrukwekkend!Eenmaal thuis mocht iedereen zich verkleden: even later hadden we vijf Pippi's en één piraat. Toen was het tijd om de cadeautjes uit te pakken. Ik had vijf ballonnen opgehangen met daarin briefjes met de namen van de gasten en een handvol confetti. Om de beurt mochten de kinderen (als ze durfden) een ballon lekprikken. Het kindje wiens naam er op het briefje stond mocht haar/zijn pakje aan Isabel geven. Veel kinderen vonden het eng om een ballon lek te prikken, maar onder de ballon gaan staan en de confetti op je hoofd krijgen dát was daarentegen wél enorm leuk!

Intussen had mijn man (zonder piratenpak...) patat gehaald en konden de kinderen dus aanschuiven aan tafel. Maar ja... bij Pippi gaat dat natuurlijk niet zoals normaal... iedereen kreeg een bergje patat voor z'n neus en ook de sausjes kwamen gewoon op het (plastic!) tafelkleed. En de limonade? Die dronken ze allemaal tegelijk met superlange rietjes uit een vissenkom.Toen was het spelletjestijd! Eerst zochten de kinderen puzzelstukken die bij elkaar een schatkaart vormden. Op zolder lag de schat verstopt en voor elk kind zat er een pakje (stickerboekje) in (want Pippi geeft de kinderen zelf ook altijd een cadeautje als zij jarig is tenslotte). Daarna speelden we "Witje prik" en "banaantjes happen".

Bij een verjaardagsfeestje hoort natuurlijk ook taart en Isabel wilde heel graag zelf taartjes maken. Iedereen kreeg een gebaksbodempje waar ik wat slagroom in spoot en toen was het aan de kinderen om er met snoepjes en hagelslag prachtige creaties van te maken.Voor we het wisten was het tijd om met de tram en de bus naar De Vogelkelder te gaan.Daar hadden we aan het eind van de middag afgesproken om schatkistjes te beschilderen en goud te zoeken in hun speciale goudvijver.
We kunnen weer terugkijken op een heel geslaagde middag. Op naar het volgende feest!