Kriebelig insectenfeestje!


Mijn dochter werd 6 en dat moest gevierd worden. Over het thema van haar feestje hoefde ze niet lang na te denken: ze is gek op alles wat kriebelt, kruipt, zoemt en vliegt. Het moest een insectenfeestje worden natuurlijk!

Op de uitnodigingen plakten we bloemen en plastic spinnen, torretjes en libelles. Om alvast een beetje in de sfeer te komen kreeg elk kind bij de uitnodiging een insectentattoo.

Omdat het feestje in de lente viel, hadden we geen moeite om te slagen voor de aankleding. Bij Xenos verkopen ze in het voorjaar veel (nep)plantjes, bloemen, grasperkjes en vlinders en bijtjes. Bij de feestwinkel kochten we een heleboel plastic insecten.

Op de tafel kwam een geel papieren tafelkleed en op elk bordje een kriebelkruiper. Boven de tafel hing ik grote bijen van raffia aan visdraad, zodat het net leek alsof er bijen boven de tafel zweefden. Een grote kan spinnenlimonade mocht natuurlijk niet ontbreken.

Petra, van Smulprint maakte een fantastische taart voor ons, met bijtjes en spinnen en een groot lieveheersbeest bovenop.

Na het zingen en taart eten deden we spelletjes:

Wormen eten: alle kinderen lagen op hun buik in een kring, met hun gezicht naar elkaar toe. Allemaal een roze dropveter in hun mond en handen op de rug. Wie werkt als eerste de slijmerige worm naar binnen?

Rupsje in een cocon: We maakten tweetallen en het ene kind wikkelde het andere helemaal in met toiletpapier. Een tip is overigens wel om stevig toiletpapier te nemen, dat van ons was zo dun dat het steeds brak. Toch was het grote hilariteit en ook het bevrijden van de rupsjes gaf lekker veel rommel!

Spinhappen: in een grote teil had ik een grote spin vastgelijmd. De teil gevuld met water en de kinderen moesten omstebeurt een snoepje uit het water happen.

Na de spelletjes gingen we de tuin in, gelukkig was het een stralende dag! De kinderen mochten beestjes zoeken en grote insecten tekenen met stoepkrijt.
Ondertussen had ik tijd om een enorme berg frietjes te bakken en worstrupsjes te maken.

Worstrupsjes maak je door een (bijvoorbeeld vegetarisch worstje van AH) in 5 stukken te snijden en daar een ongekookte spaghetti-sliert doorheen te prikken. Een paar minuutjes koken en de rupsjes kunnen bewegen!
De frietjes werden gegeten met slakkenslijm en spinnenbloed (mayo en ketchup)!

Na afloop van de middag kregen alle kinderen een zakje mee naar huis met een insectendoosje met vergrootglas.
Blije kinderen, een ontploft huis en een opgeluchte mama!

Meta van Gijn
http://www.leukelunch.nl/