Isabels Pippifeest

Isabel werd vier op 18 februari 2009 en wilde, hoewel zij natuurlijk nog niet op school zat voor die tijd, wel al een echt kinderfeestje geven. En dus mocht zij een paar vriendinnetjes uitnodigen voor een heus Pippi Langkous Feest! (Isabel was en is idolaat van Pippi, vandaar...)

Ik had een feesthoed van papier gemaakt waarop rondom de tekst "twee x drie = vier" te zien was en waar natuurlijk twee grote oranje papieren vlechten aan vast zaten.

De taart hebben we met het Grote Mensen Feest opgegeten (bij het kinderfeest hadden we cake die de kinderen zelf mochten versieren) maar het leek me leuk hem hier wel te delen: het is een fototaart van de Hema met een afbeelding die ik op internet vond en waar ik Isabels gezicht in geknutseld heb.

De uitnodigingen hadden we verstuurd (of eigenlijk persoonlijk gegeven, dat was gemakkelijker in dit geval) met flessenpost: een plastic colaflesje met vrolijk gekleurd papier waar de uitnodigingstekst op stond, confettie erbij, kurk erop en vrolijk krullint om de hals.

Toen de gasten binnen kwamen, kregen ze een soortgelijke feesthoed met vlechten als ik voor Isabel had gemaakt. Daarna was het tijd voor de cake: er stond van alles op tafel waar de kinderen hun stukje cake mee konden versieren.
Daarna hebben de meisjes schatkistjes gemaakt. Ik had kartonnen doosjes klaargezet die ze met stift (maar dat had ook verf kunnen zijn natuurlijk) en stickers mochten versieren. Heel speciaal waren de glimsteentjes die ik bij de Hema had gehaald (inmiddels heb ik deze stickertjes ook al eens bij Xenos gezien). Toen de schatkistjes klaar waren heb ik ze allemaal naar de keuken meegenomen en er een verrassing ingestopt als afscheidscadeautje: een klein speeltje, wat snoepjes en een foto van Isabel als Pippi met de tekst "leuk dat je op mijn feestje was!"

Intussen zochten de dames naar een échte schat! Ergens in de kamer had ik een kistje verstopt met daarin voor elk een pakje met een uitgeprinte aankleedpop van Pippi en gouden munten.


Vervolgens deden we een spelletje: verstoppen voor de politieagent! Papa was de agent en de meiden waren natuurlijk de Pippi's.

Toen iedereen weer gevonden was had ik nog een activiteit in petto: ik had een rol tafelkleed van papier gehaald en hier een heel groot stuk van op de grond gelegd. Isabel en haar vriendinnen mochten hier naar hartelust op kleuren en tekenen.

En toen... zat Isabels allereerste kinderfeest er alweer op. We kijken er met plezier op terug!