Pompoenfeest 8-jarige

Het najaar is begonnen en overal zie je mooie kleurrijke pompoenen. Je kunt er overheerlijke soep van maken, ze mooi voor je deur neerleggen of er een leuke Halloween lantaarn van maken. En juist dat hebben wij gedaan op Emma's feestje!

Eerst zijn wij met z'n allen op de fiets naar een boerderij in de buurt gegaan waar je pompoenen in alle soorten en maten kunt kopen. Els, de eigenaresse, had voor ons een tafel neergezet en verwachtte ons al met zelfgebakken spookkoekjes (je ziet er een hier op de foto. De kinderen vonden ze heel schattig en je kunt ze ook makkelijk zelf maken!).

Ieder kind mocht een pompoen uitkiezen en toen gingen wij aan de slag: Eerst de deksel eraf halen (hier hebben mama en de dames van de boerderij een handje mee geholpen) en dan uithollen maar!

 't Was wel zwaar werk, om alle pitjes eruit te halen met een klein lepeltje, maar uiteindelijk is het wel gelukt. Daarna mocht iedereen een gezichtje op de pompoen tekenen, met een prikpen de lijntjes inprikken en dan voorzichtig uit gaan snijden met een schilmesje.

Wie al klaar was, kon overal op de boerderij gaan kijken. Even konijntjes aaien of lekker gaan springen op een grote trampoline.

Aan het eind van de middag nog even poseren met al die mooie pompoenen (de eerste foto) en dan trots weer naar huis op de fiets. Er was ook nog tijd voor een gezamenlijk ijsje bij een ijs-café in het dorp!

Wij vierden ons feestje op de boerderij van Els Verbeek in Bleiswijk (http://www.elsje-fiederelsje.com/ een echte aanrader), maar je kunt natuurlijk ook zelf pompoenen kopen en de kinderen thuis laten knutselen. Je hebt dan alleen maar voldoende lepels, prikpennen en schilmesjes nodig.
(Het is natuurlijk ook een super knutsel-aktiviteit voor een Halloween-feestje).

Tekst en foto's van Steffi Jürgens.