Isabels Prinsessenfeest

Toen onze Isabel 5 jaar werd, wilde ze graag een Feest voor Prinsessen geven. Dat mocht natuurlijk.

Voor de uitnodiging is zij zelf druk aan de slag gegaan: ik had een kleurplaat uitgeprint en die heeft ze ijverig ingekleurd. Voor het gemak heb ik toen het benodigde aantal kopietjes gemaakt en elke uitnodiging met een gekleurd blaadje en grote confetti erbij in cellofaan verpakt. Isabel was erg trots dat ze dit aan haar vriendinnen op school mocht geven.

Woensdagmiddag uit school namen wij de vriendinnetjes mee naar huis. Eerst mochten zij pannenkoeken versieren en eten.

Daarna trok iedereen de meegenomen prinsessenkleren aan (hier had ik niet om gevraagd, eigenlijk had ik zelf van een plastic tafelkleed en verenboa's wat in elkaar geknutseld en klaarliggen, maar iedereen had zelf wat meegenomen en zo zag elke prinses er anders uit) en was het tijd voor de cadeautjes. We deden hiervoor een doorgeefspelletje: ik had een draakje in elkaar geknutseld en zette de muziek aan. Als de muziek stopte, mocht degene die het draakje vasthad haar pakje aan Isabel geven.


Andere spelletjes die we deden was: zoek het glazen muiltje, prinsesjes knutselen, kroontjes en armbandjes maken en - een groot succes! - Kus de Kikker, een variatie op Ezeltje Prik. Van karton had ik een grote kikken gemaakt, de meiden kregen rode lippenstift op en moesten geblindoekt zo dicht mogelijk bij de mond van de kikker een kus geven.

Toen er genoeg gekust was zochten de meisjes naar een schatkistje waarin ik toegangskaartjes voor het "prinsessentheater" had gedaan. In Isabels kamertje stond intussen de poppenkast klaar mét daarachter papa die een waanzinnige voorstelling gaf. De kinderen vonden het daarna helemaal leuk om zelf nog voorstellingen te bedenken.

Aan het eind van het feest heb ik het succesnummer van het jaar daarvoor nog maar ingebracht: het tekenen op een supergroot vel papier (van een rol tafelkleed).

Alle prinsessen gingen tevreden met hun mama's mee naar huis aan het eind van de middag. Met natuurlijk allemaal een tasje met wat snoepjes in prinsesjes die ik van wckokertjes had geknutseld.