Pippi feestje Ella

Tot in detail uitgedacht had ik het, al maanden van tevoren, het partijtje voor de 5e verjaardag van mijn dochter. Maar die wilde helemaal geen Pippi-feestje... Gelukkig heb ik nog een enthousiast Pippi-nichtje, Ella!

We deden de alom bekende stop-dans. Maar dan uiteraard met liedjes als; "lui zijn is reuzefijn" en "zeerover-opa Fabiaan". We versierden taart, met veel glazuur, snoepjes en spekjes. We deden een eenvoudig spelletje als memory, maar dan wel de Pippi-uitgave natuurlijk.

We deden Ezeltje-Witje-Prik. Jammer genoeg was er geen spel verkrijgbaar met een wit paard. We speelden verder nog dingenzoeker, er zijn piratenhoeden geknutseld en verder weet ik het niet meer. Het is alweer 2 jaar geleden.

Het allerleukste was de Pippi-hindernissenbaan. De Pippi's moesten met veels te grote schoenen aan 3 goudstukken verzamelen, over stoelen, door een hoepel, onder een deken enz.

Tot slot aten we spaghetti. Nog even overwogen om dat met een schaar te doen, maar daar vonden we de 5-jarige Pippi's net wat te klein voor.

Schortjes op de foto zijn (hoe kan het ook anders) van Artoek. Ze zaten samen met spelletjes in een verkleedkist van Knalfuif.
En mijn eigen meissie? Die vond het erg leuk om een Pippi te zijn op het feestje van haar nicht.